Gala Verdiana 1. oktobra na Velikoj sceni Madlenianuma

0
Koncert vrhunskih svetskih solista povodom 200 godina rođenja Đuzepa Verdija biće održan 1. okrtobra na Velikoj sceni Madlenianuma

Gala koncert na kome će nastupiti svetski poznati i priznati vokalni solisti iz Italije, Danijela Desi, sopran, i njen suprug Fabio Armilijato, tenor, izuzetan je događaj i za mnogo veće sredine nego što je naša. Sala Madlenianuma mala je da odgovori na ogromno interesovanje koje vlada za njihov nastup.

Koncert je posvećen 200. godišnjici rođenja najvećeg operskog kompozitora Đuzepa Verdija (1813-1901), čiji jubilej se slavi u celom svetu, u svim operskim kućama postavkom novih dela, naročito onih ređe izvođenih.

Na našem koncertu biće izvedene arije, dueti, ansambli, horske i orkestarske numere iz najpoznatijih opera: Nabuko, Trubadur, Otelo, Don Karlos, Simon Bokanegro, Moć sudbine, Makbet, a na samom kraju i popularna napitnica iz Traviate. Pored veoma popularnih numera, kao što su hor Jevreja iz Nabuka ili arija Pace, pace iz Moći sudbine, biće izvedene i manje poznate numere, hor iz ranije opere Lombardijci i dr.

Dvoje poznatih svetskih umetnika za ovu priliku pozvali su troje svojih mladih učenika i sledbenika da upotpune doživljaj  i osvoje ceo solistički glasovni potencijal. To su Tamta Tarijeli, mecosopran, Romano dal Zovo, bas, i Čen Či, dramski bariton, što će omogućiti i glasovnu i repertoarsku raznolikost izvođenja.

Orkestar Madlenianuma, kao i hor sačinjen od mladih članova koji učestvuju u našim drugim muzičkim predstavama, kao što su mjuzikl Rebeka, opere Pajaci, Traviata i druge, daće raskošan okvir solističkom delu koncerta. Stanko Jovanović, šef dirigent naše kuće, rukovodiće gala koncertom.

Gala koncert upriličen je i zbog namere i želje naše jedine vlasnice, gospođe Zepter, da na poseban, ekskluzivan način obeleži 15. sezonu Opere i teatra Madlenianum.

makonda-tracker