Reditelj Dejan Mijač otvorio 47. Bitef

0
Na sceni Pozorišta na Terazijama u nedelju 22. septembra otvoren je 47. Međunarodni pozorišni festival Bitef, koji je zvanično otvorio reditelj Dejan Mijač.
foto: Miljana Vuković
foto: Miljana Vuković

Proslavljeni reditelj Dejan Mijač sinoć je u Pozorištu na Terazijama otvarajući 47. Bitef, praćen gromkim aplauzom naveo da je pozorište je vedrina,a da nas Bitef uči optimizmu i kako se istrajava.



Bitef je počeo predstavom Before Your Very Eyes nemačko-britanskog kolektiva Gob Squad iz Berlina, u koprodukciji s teatrom Kampo iz Belgije, u kojoj sedmoro dečaka i devojčica na nesvakidašnji način govori o odrastanju, čežnji, izneverenim očekivanjima.

Gledoce je pozdravila i direktorka Bitefa Jelena Kajgo, najavljujući da će do 1. oktobra u Beogradu i Novom Sadu u takmičarskoj selekciji biti izvedeno 12 stranih i domaćih predstava, u selekciji umetničkog direktora festivala Jovana Ćirilova i rediteljke Anje Suše.



Bitef će biti zatvoren predstavom Teško je biti Bog mađarskog autora Kornela Mundruca, koju će u specijalnom prostoru u Brodogradilištu Beograd izvesti Proton Sinema i Teatar iz Budimpešte.

Festival se održava pod sloganom Teško je biti, ali će i ovoga puta imati tradicionalne prateće programe - Bitef polifonija, Bitef na filmu i druge.

makonda-tracker