Premijera predstave o Jovanu Dučiću Poslednja pesma

0
Dvadesetog septembra u 20 časova u Pozorištu Moderna garaža, biće održana premijera pozorišnog komada Poslednja pesma o velikom srpskom pesniku i diplomati Jovanu Dučiću.

Radnja drame smeštene je izmedju 1941. i 1943.godine, pred kraj života velikog pesnika. Dučić je (na pragu sedemdesetih) poslat u Ameriku u specijalnu misiju od strane raspadnute otadžbine, Kraljevine Jugoslavije.

Sam pesnik do smrti nije znao kakvu misiju u stvari ima.

Mesto dešavanja je salon u vili rođaka Mihaila Dučića, na obali Mičigenskog jezera, u gradu Geri, država Indijana, Amerika.

Komad je napisala Anita Panić, poznati televizijski autor i dokumentarista, a adaptaciju i režiju potpisuje Marko Misirača.

Ulogu Dučića tumači glumac Narodnog pozorišta Nebojša Kundačina, Dučićevu veliku ljubav Jovanku Jovanović Todorović igra Maja Kolundžija Zoroe, a mladića glumac Milan Nikitović , jedan od popularnih filmskih likova u poznatoj seriji Montevideo.

Predstava se premijerno održava u ovoj godini, kada se obeležava 70 godina od smrti Jovana Dućića (umro je 1943 u SAD). Premijera ovog komada biće održana  i u rodnom gradu pesnika, Trebinju u novembru mesecu. Predstavu su finansijski podržali: Kancelarija Republike Srpske u Beogradu, Drina film i Balkan film.

makonda-tracker