U samoći pamučnih polja u Parobrodu

0
Parobrod teatar Gradske opštine Stari grad, za sve ljubitelje kontraverznih, ali ujedno i klasičnih komada, pripremio je uzbudljivu i modernu pozorišnu predstavu U samoći pamučnih polja. Delo Bernarda Marie Koltesa biće premijerno izvedeno u UK Parobrod, u sre
U samoći pamučnih polja, foto: plakat
U samoći pamučnih polja, foto: plakat

Pozorišni komad U samoći pamučnih polja rađen je po tekstu Bernarda Marie Koltesa, koji spada u jedne od najvećih dramskih pisaca dvadesetog veka, a čija dela pretočena u pozorišne komade uvek privuku veliku pažnju kulturne javnosti. Projekat UK Parobrod podržao je Francuski institut u Beogradu.

- Ovim pozorišnim projektom Parobrod želi da napravi uzbudljivu i gledanu predstavu, koja će spajati moderne pozorišne tendencije sa formom sposobnom da privuče publiku saposebnim ukusom, za koju verujemo da postoji u mnogo većem broju nego što možemo da naslutimo - rekla je Milena Rajković, direktorka UK Parobrod.

Predstava U samoći pamučnih polja je 4. septembra gostovala sa velikim uspehom na IKS festivalu u Splitu. Na bogatom programu Međunarodnog festivala savremenog teatra, prikazane su dve srpske produkcije, od kojih je jedna i pozorišni komad UK Parobrod. Reprizni termini izvođenja predstave,  zakazani su u naredna tri dana po izvođenju premijere, 12, 13, i 14. septembar u 20.30 sati (cena ulaznice 300 dinara).

Ekipu predstave čine, Stevan Bodroža, režiser, Slobodan Obradović, dramaturg, Damir Todorović, koreograf i kreativni konsultant, Srđan Matijašević, kostim i scena, Vedran Vučić, muzika i obrada zvuka, Ivan Medenica, prevod teksta, Dijana Marojević, scenski govor i Ivan Grlić, fotograf, a glavne uloge poverene su glumcima Vladimiru Aleksiću i Milutinu Miloševiću.

Parobrod je osnovan u martu 2010. godine. Zahvaljujući entuzijazmu zaposlenih ali i podršci opštine Stari grad, do sredine 2012. godine, Ustanova kulture realizovala je 500 različitih programa. Parobrod spada u teatre kamernog tipa sa kapacitetom od 30 mesta, u kojem posetioci  mogu da uživaju u delima istaknutih pozorišnih umetnika u intimnoj, ambijentalnoj atmosferi.

makonda-tracker