Teatar 5 i Festival koreografskih minijatura na BELEF-u

0
U okviru Beogradskog letnjeg festivala, građane prestonice u naredna tri dana očekuju dva festivala okrenuta pozorišnoj umetnosti: 26. juna Festival koreografskih minijatura na BELEF-u, i 27. i 28. juna Teatar 5 na BELEF-u. Oba festivala održaće se na BELEF sc
Festival koreografskih minijatura, foto promo
Festival koreografskih minijatura, foto promo

Festival koreografskih minijatura predstavlja internacionalno takmičenje koreografa, i kao takvo, jedinstveno je u ovom regionu. Od svog osnivanja, Festival je pružao jedinstvenu priliku velikom broju mladih koreografa da u živom nastupu, pred publikom, promovišu svoj koreografski stil, ideje i način rada. Mnogim takmičarima Festival je svojevremeno otvorio mogućnost da krenu u dalji samostalni koreografski rad, u okviru pozorišta, ili alternativnih trupa.

Saradnja Festivala koreografskih minijatura sa Belef centrom započela je još na BELEF-u 2007. godine. Za leto 2013. godine, Festival koreografskih minijatura na BELEF-u je pripremio plesnu predstavu Raskršće.

Teatar 5 je po mišljenju mnogih najbolji i najaktivniji amaterski ansambl u Srbiji, a ovoga puta pripremio je veliku premijeru mjuzikla Balkan ekspres. Komad Gordana Mihića, režirao je Zoran Rakić, a korišćena je originalna muzika Zorana Simjanovića. Više od 40 učesnika, glumačkog, plesačkog i muzičkog ansambla postaraće se da niko ko bude prisustvovao ovom spektaklu ne bude razočaran.

makonda-tracker