Majski susreti u Akademiji 28

0
Jedna od najdugovečnijih kulturnih manifestacija na području bivše Jugoslavije, Majski susreti ove godine biće održani osmog maja u Akademiji 28, kada će se susresti brojni slikari i pisci amateri, a ovom prilikom biće organizovane i izložbe i predstave.
Majski susreti, promo plakat
Majski susreti, promo plakat

Majkse susrete upriličiće brojni slikari i pisci amateri koji će, od 19 časova, imati prilike da prisustvuju svečanom otvaranju izložbe, kao i dodeli nagrada za najbolje književne i likovne radove pristigle na ovogodišnjem konkursu.

Program Majskih susreta biće upotpunjen premijernim izvođenjem predstave Jazbina slomljenog ‘ajduka, Mladena Lukeševića, na Sceni Akademije 28, od 20 časova i 30 minuta, u izvođenju mladih glumaca amatera. 

Reč je o drami aktuelne tematike - ostanka i opstanka na Kosovu i Metohiji, koja ujedno govori i o univerzalnoj borbi i preživljavanju kroz nekoliko mogućih aspekata; lični, socijalni, nacionalni, ali pre svega ljudski aspekt, u kome se zatvara misaoni krug postavljenih pitanja  paradoksa. U nizu svakodnevnih situacija, nesvakidašnjeg okruženja, u jazbini, ispreda se priča o hajduku, koji živi da bi podigao revoluciju; paralizovan fizički, a paralisan stanjem u kome se nalazi ceo jedan narod.

Ulaz na sve sadržaje Majskih susreta je besplatan.

makonda-tracker