Nešto malo drugačije

0
U Malom pozorištu Duško Radović odnedavno se igra lutkarska predstava Ko je Loret o devojčici s Daunovim sindromom, koja poziva male gledaoce da promene svoj pogled na decu koja su drugačija
Scena iz predstave Ko je Loret
Scena iz predstave Ko je Loret

U svojoj jubilarnoj šezdesetoj sezoni, Malo pozorište Duško Radović nastavlja seriju premijera. Posle Olivera Tvista, namenjenog malo starijoj deci, 27. marta premijerno je igrana lutkarska predstava Ko je Loret, po motivima knjige Florans Kadije, u režiji Katarine Petrović. Devojčica sa Daunovim sindromom proživljava trenutke bola dok pokušava da se uklopi u školu u koju idu normalna deca, ali svojim čistim doživljajem sveta oko sebe, neopterećenošću trivijalnostima, pa i svojom duhovitošću, čak sa lakoćom uspeva da doživi vesele trenutke u svom odrastanju.

- Iako su deca sa Daunovim sindromom kao i ostali, u svom savršenstvu i nesavršenstvu, sa svojim vrlinama i manama, u nekim aspektima funkcionisanja u svakodnevnom životu onemogućeni, u pravilnom radu sa njima nađu se i one aktivnosti koje rade sa velikom posvećenošću, u kojima su veoma uspešni. Loret je vešta u jahanju ponija. U ovoj priči ona dobija svoje priznanje i postaje prihvaćena u razredu svoje škole, na sasvim nepretenciozan i spontan način, kroz svoju ljubav prema jahanju – kaže rediteljka Katarina Petrović. U predstavi igraju: Jelena Ilić, Tatjana Stanković, Goran Balančević, Aleksandra Anđelković i Miloš Anđelković.

 

makonda-tracker