Brilijantin ponovo na Terazijama

0
Popularni komad Briljantin ponovo će se naći na repertoaru Pozorišta na Terazijama 18. aprila, a u glavnim ulogama biće mladi glumci koji se više od dva meseca pripremaju za svoje prve uloge u mjuziklu.
Scena iz mjuzikla
Scena iz mjuzikla

Beogradska publika ponovo će imati priliku da uživa u zanimljivim ljubavnim peripetijama i adolescentskim problemima omiljenih tinejdžerskih junaka Denija Zuka, Sendi Olson i njihovih prijatelja u mjuziklu Briljantin koji će se od 18. aprila ponovo naći na repertoaru Pozorišta na Terazijama. Upravnik ovog teatra Mihajlo Vukobratović po treći put će režirati komad Džima Džejkobsa i Vorena Kejsa, po kome je 1978. godine snimljen i holivudski film sa Džonom Travoltom i Olivijom Njutn-Džon u glavnim ulogama. Poznati reditelj, čiji je asistent glumica Mina Lazarević, ovog puta odlučio je da angažuje mlade i neiskusne glumce koji će prvi put imati priliku da igraju u mjuziklu. Oni su izabrani na konkursu, na koji se javilo više od sto dvadeset glumaca, a samo dvadesetak najboljih dobilo je šansu da se oproba u ovom zahtevnom teatarskom žanru.

- Za razliku od 1995. i 2001. godine, kada su bile prethodne dve premijere Briljantina, ovoga puta radimo po brodvejskoj verziji teksta iz 2007. godine jer su u međuvremenu došle nove generacije koje drugačije poimaju svet. Zbog toga je i ovaj komad doživeo transformacije i to više nije slatka umivena komedija. S obzirom na to da je ovo adolescentski komad, odlučili smo da angažujemo mlade glumce koji nemaju više od dvadeset četiri godine – objašnjava Vukobratović koji je dodao kako je cilj Pozorišta na Terazijama da uz pomoć ove predstave proširi krug svojih gledalaca i na srednjoškolce.

Ivana Nikolić

makonda-tracker