Vesni Orlić uručena nagrada Vip poziva

0
Pred nastup Baleta državne opere iz Beča, 12. aprila na sceni Centru Sava, treći put za redom uručena je nagrada Vip poziva, koju je ove godine dobila baletska umetnica Vesna Orlić. Ova nagrada se dodeljuje našim baletskim umetnicima koji žive i uspešno rade u
Vesna Orlić
Vesna Orlić

Nagrada Vip poziva po treći put u Srbiju vraća naše istaknute plesne umetnike koji su postigli zavidnu karijeru van Srbije i kojima se dodeljuje priznanje za umetnički opus i afirmaciju naše baletske umetnosti u inostranstvu. Na taj način srpski baletski umetnici, bilo da su igrači, koreografi, direktori baletskih kompanija, repetitori ili pedagozi, dobijaju mogućnost da se posle mnogo godina vrate na scene na kojima su napravili svoje prve baletske korake i predstave presek svog rada od odlaska iz Srbije.

Beogradski festival igre i Vip mobile dele zajedničke vrednosti, kao što su podržavanje mladih i uspešnih umetnika koji postižu vrhunske rezultate, poseduju takmičarski duh i imaju želju za uspehom. Zahvaljujući Festivalu, kao i institucijama i kompanijama koje su prepoznale vrednost ovog kulturnog događaja, Srbija danas uživa zavidnu poziciju na svetskoj plesnoj mapi, jer najzanimljiviji deo inostranih plesnih naslova svakog aprila stiže i na naše pozornice.

 U užoj konkurenciji za priznanje Vip poziva za 2013. godinu bilo je mnogo značajnih baletskih stvaralaca. Na osnovu odluke petočlanog žirija Vip poziva pred domaću publiku baletsku umetnicu, Vesnu Orlić. Koreograf i balet majstor, Vesna Orlić, rođena je u Beogradu, gde je završila Baletsku školu Lujo Davičo a trenutno se nalazi na poziciji zamenika direktora Baleta Državne opere i Baleta Narodne opere u Beču.

makonda-tracker