Narodno pozorište iz Pirota gostuje sutra u Bitef teatru

0
Predstava Narodnog pozorišta iz Pirota, po drami Pola pola Milene Bogavac, u režiji Jelene Bogavac biće izvedena u utorak, 16. aprila u Bitef teatru, sa početkom u 20 časova.
Pola pola predstava, foto promo
Pola pola predstava, foto promo

Komad se bavi sudbinama dva deteta iz dve razorene porodice. Iz faze u fazu prati brakorazvodne parnice u svim segmentima društveno-emotivno-pravno-ekonomskih situacija, kroz koje mlad čovek prolazi tokom razvoda roditelja. Po statističkim podacima u Srbiji, svaki peti brak završi se razvodom i po tome smo prva zemlja u regionu. Svako peto dete u svom emotivnom koferu nosi ovu traumu kao prtljag kroz život.

- Reklo bi se da je razvod banalna tema.  Uobičajeni događaj. Uobičajena mora iz detinjstva. Nešto kao prvi nervni slom. U svojoj režiji bavila sam se društvenom pipirevkom ženidba-udadba i svim tim horor socio poJetskim igrama, pravno čaršijsko komšijskog sukoba učesnika, na likove socijalnih radnica i psihološkinja, švalerčina i papučara, i rođaka i kumova i zetova i maćehi i snaša - gledano očima deteta - ističe režiserka Jelena Bogavac.

makonda-tracker