Predstava Dragana Marinkovića Mace sutra premijerno u Vuku

2
Predstava After nastala po motivima teksta After sex američkog scenariste Erika Amadia premijerno će biti izvedena 4. aprila od 20h na sceni Aleksandar Popović u UK Vuk Karadžić.

Priča predstavlja osam različitih seksualnih iskustava parova: seks sa bivšim partnerom, prvi seksualni odnos, svingerski seks sredovečnog para, muški homoseksualni odnos ljudi pogođenih stereotipima društva i ulogama u vezi, kao i posebno prikazanog odnosa između dve žene, ali i seksa dvoje prijatelja sa beneficijama. Suštinski, ove glumačke varijacije se svode na ljudske odnose prikazane kroz dramu koja, uz sijaset komičnih elemenata, pokazuje koliko je neizbežno da emocije preovladaju racio kod svake osobe koja se nađe u situaciji koju možda, kao nemi posmatrač u prošlosti, nije uzimala za ozbiljno, ili je čak i ismevala, dok je sada, kao akter svoje lične „predstave", doživljava veoma ozbiljno i emotivno, bez mogućnosti upravljanja kormilom samokontrole, unutrašnjih poriva i emocija.


Predstava After ima tendencije da potpuno ogoljeno prikaže razgovore, stanja i agon kroz koje prolaze svi partneri, a koje se u današnjem, iako modernom i slobodoumnom društvu, retko izražavaju, ali i teme koje, u najvećem broju slučajeva, nisu predmet razgovora i razmišljanja odmah nakon samog seksualnog čina.

Ovo je klasična partnerska igra, koja će biti i veliki izazov za svakog glumca, odnosno glumački par, jer će njihov glumački zadatak biti da, u istom prostoru, ponude bezbroj različitih rešenja. Naime, scenografiju čine spavaća soba i toalet, te će samo promenom i igrom svetlosnih efekata, prelaziti iz prostora u prostor, odnosno iz scene u scenu, jer je spavaća soba nekad hotelska, nekad od partnera... Ono što je intrigantno za svakog glumca biće da opredmeti ovaj tekst u zadatom prostoru, zbog čega će im uobrazilja biti na maksimumu. Moj izazov, pored rada sa kolegama, i kao reditelj i kao partner na sceni, će biti motivisan željom da se sruši lažni moral i tabui koji su u vezi sa gej populacijom i, uslovno rečeno, socijalno prihvatljivim muško - ženskim odnosima.

- Ono što će biti moj najveći izazov jeste, da nakon predstave, publiku okupira pitanje da
li smo emotivno pismeni ili nepismeni? – rekao je reditelj predstave Dragan Marinković Maca.

U predstavi igraju Milena Đorđević, Miljana Gavrilović, Anka Gaćeša, Jelena Rakočević, Ivan Mihailović, Stojan Đorđević, Dragan Marinković.


makonda-tracker