Predstava Leons i Lena premijerno u DADOV-u

0
Omladinsko pozorište DADOV obeležiće Svetski dan pozorišta (27. marta) premijerom nove predstave Leons i Lena, po motivima istoimenog komada Georga Bihnera, u režiji Vladana Đurkovića.

Komad će biti adaptiran u savremen kontekst, a moderni Leons i Lena umesto u prirodu, beže u napušteno, industrijsko postrojenje od koga prave svoju životnu oazu-skvot. Predstavom želimo da ispitamo koji su to problemi i nedoumice koji danas muče mlade ljude. Kako se oni bore sa nametnutim društvenim normama i zahtevima svojih roditelja? Da li mladalački bunt, energija i hrabrost mogu da se suprostave pritiscima i stegama koje vladaju u  okruženju?

Insenacijom drame Leons i Lena pozorište DADOV se priključuje proslavi 200 godina od rođenja velikana nemačke dramske scene. Predstava nastoji da osvesti mlade ljude i ukaže na neophodnost borbe za lična i društvena prava. Predstava će biti rađena kao rok mjuzikl, a više od 25 mladih glumaca će plesati, glumiti i pevati na sceni Dadova uz muzičku pratnju benda. Prva repriza zakazana je za 28. mart.

makonda-tracker