Narodno pozorište u Beogradu obeležava Svetski dan pozorišta

0
Narodno pozorište u Beogradu obeležiće Svetski dan pozorišta – 27. mart putem raznih teatarskih i marketinških akcija čiji je cilj popularizacija pozorišne umetnosti.

 

Program će početi u 12 časova akcijom Otvorena vrata tokom koje će posetioci, uz medijatora dr Milovana Zdravkovića, saznati najosnovnije istorijske podatke o ovom zdanju kulture od nacionalnog značaja, upoznati se sa procesom rada, obići garderobe, radionice, pozorišni bife...

Sat vremena kasnije, u Muzeju Narodnog pozorišta biće održan susret sa v.d. direktora Drame Spasojem Ž. Milovanovićem i popularnim nemačkim glumcem Aleksandrom Radenkovićem, tumačem naslovne uloge u Šekspirovom Hamletu sa kojim će ansambl Šaušpilhausa iz Diseldorfa 28. marta gostovati na Velikoj sceni.

Posetioci će biti u prilici i da vide deo probe ove predstave koju je režirao Stafan Valdemar Holm.
U foajeu Velike scene biće prikazana izložba kostima iz fundusa Narodnog pozorišta.

Ispred glavnog ulaza u Nacionalni teatar biće postavljen štand sa reklamnim materijalima, kao i plazma ekran na kojem će se emitovati spotovi i inserti iz predstava Narodnog pozorišta. Kostimirane razvodnice i statisti deliće repertoar, flajere i druge promotivne materijale Narodnog pozorišta i njegovog Muzeja.
Posetioci će biti u prilici da popune upitnik, koji može biti od koristi marketingu i istraživačkom centru, a u znak zahvalnosti dobiće poklon ulaznice ili neki od suvenira Narodnog pozorišta (kalendar, razglednica, fotografija sa likom i potpisom nekog od umetnika...)

Tog dana, ulaznice za sve predstave Narodnog pozorišta prodavaće se po specijalnom popustu.
Dan otvaranja Pozorišta nacija u Parizu, 27. mart 1962. godine, proglašen je za Svetski dan pozorišta. Taj datum obeležavaju pozorišta širom sveta, a svake godine se povećava broj institucija koje se priključuju proslavi tog praznika.

makonda-tracker