BDP obeležava Svetski dan pozorišta

0
Beogradsko dramsko pozorište već petu godinu za redom obeležava Svetski dan pozorišta, 27. mart, kada će posetioci ovog poznatog beogradskog teatra imati priliku da prisustvuju različitim manifestacijama, diskusijama i radionicama.
Doktor D, promo foto
Doktor D, promo foto

U okviru ovogodišnje proslave Svetskog dana pozorišta, BDP će već tradionalno otvoriti vrata svojoj publici i pokušati da prikaže delić onoga što se krije iza kulisa, šta se to dešava u pozorišnim radionicama, gde se pravi scenografija, gde se čuvaju kostimi. Biće organizovana diskusija na temu Kako nastaje pozorišna čarolija?, 27. Marta, sa početkom u 17 časova, u kojoj će učestvovati glumci, reditelji, kostimografi, scenografi, tehničko osoblje, operativci.

U okviru obeležavanja ovog značajnog datuma, biće održana i manifestacija Dani knjige u BDP-u. Ovo će biti drugi put da je BDP domaćin ove manifestacije koja povezuje ljubitelje knjige i pozorišta, a koja će biti održana u periodu od 25. Do 27.marta, u terminu od 18 do 22 časa.

Povodom proslave Svetskog dana pozorišta biće organizovana i Mala škola šminkanja BDP-a, 30. i 31. marta, u terminima od 10 do 13 časova, kao i od 14 do 17 časova.

Na sceni Rade Marković, 27. marta, sa početkom u 20 časova, biće izvedena predstava Doktor D, po tekstu i u režiji Gorana Markovića. To je priča o progonjenom čoveku koji se skriva i menja identitet, dok na kraju i sam ne poveruje da je neko drugi. Glumačku ekipu čine: Dragan Petrović Pele, Pavle Pekić, Slobodan Ćustić, Slobodan Boda Ninković, Dragiša Milojković, Milica Zarić, Savo Radović, Srđan Dedić.

 

makonda-tracker