Magično popodne Folks teatra za 24. rođendan Bitef-a

0
Trupa Folks teatara iz Beča, nastupiće 3. marta u 20h i 22h na sceni BITEF teatra sa predstavom Magično popodne, koja je opisana kao klasika savremene austrijske dramske književne scene iz jedne nove perspektive.
Magic Afternoon, promo foto
Magic Afternoon, promo foto

Na sceni Bitef teatra biće prikazana predstava gostujućeg pozorišta iz Austrije, Magično popdne  u režiji Miloša Lolića. Austrijska  štampa  ovu premijeru opisala je kao izuzetnu režiju jednog od najboljih reditelja sa Istoka. Prestižna austrijska pozorišna nagrada Nestroj 2012 (Nestroy 2012), u kategoriji najboljeg mladog umetnika za predstavu Magično popodne Volfganga Bauera u produkciji bečkog Folkstetatra, uručena je Milošu Loliću. Miloš Lolić, predstavio se austrijskoj publici i predstavom  Sanjari Mjuzila, u proleće 2010.

Iznenađujuće savremeno deluje Bauerov beskompromisni i radikalni opis jedne generacije za koju je nasilje krajnje rešenje.

- Naspolju je prekrasno letnje poslepodne. Ali u sobi pisca Čarlija spuštene su roletne. On i njegova prijateljica Brigit i poznanici Džo i Monika provode bezvoljno i dosadno popodne: nemaju ni para ni perspektive. Uz seks, alkohol, drogu i muziku nevoljno pokušavaju da pobegnu od sopstvenih ideja i odsustva motivacije. Praznina kroz besmislene razgovore neprestano sevaju bes i nasilje, svađe, telesna agresija , a onda iznenada Džo leži mrtav na podu i niko zapravo ne zna kako se to dogodilo! –

Igraju: Christoph F. Krutzler, Nina Horváth, Robert Prinzler , Andrea Bröderbauer 

makonda-tracker