Vanja Milačić i Bane Vidaković u komadu Milene Gvozdenović

0
Drama Milene Gvozdenović Kao da te neko pita u režiji Milice Stojanović biće izvedena 27. februara u 19 časova u Pop up knjižari Kulturnog centra Beograda, a igraju Vanja Milačić i Bane Vidaković.
Vanja Milačić, Bane Vidaković
Vanja Milačić, Bane Vidaković

Čitanje neizvedenih dramskih tekstova u okviru ciklusa Biseri iz upravničkih fioka uspešno se nastavljaju i u 2013. godini. Posle uspešno izvedene Bebine noći u gradu Dimitrija Vojnova u prostoru  Kulturnog centra Beograda koji je na prošlom javnom čitanju bio prepun, i drama Milene Gvozdenović Kao da te neko pita biće izvedena na istom mestu. 

Kao da te neko pita Milene Gvozdenović je tužna komedija o usamljenosti, studija otuđenosti u velikim gradovima današnjice, slika Beograda i Srbije u kojima ljudi imaju toliko malo šanse da žive život punim plućima da pronalaze utočište i bolju stvarnost na internet forumima. Muškarac i žena stvaraju svoje stilizovane persone na internet profilima, koriguju svoje sudbine jedno pred drugim, čine svoje živote i ličnosti zanimljivijim. To rade svi i pa i oni, tako se prikazuju pred internet (facebook) prijateljima.

Ali šta se dešava kad se u takvom cyber odnosu rodi ljubav? Kad njih dvoje postanu bliskiji jedno sa drugim nego sa bilo kim iz svakodnevnog okruženja, iz realnog života? Da li će se ikad sresti uživo? Duge noći kraj ekrana kompjutera prolaze u utopijskom sanjarenju a život lagano otiče nekom svojom, nepoznatom putanjom.

makonda-tracker