Željko Lučić kao Rigoleto 16. februara

0
Direktan prenos nove verzije čuvene Verdijeve opere iz Metropolitena u bioskopu Cineplexx
rigoleto, promo foto
rigoleto, promo foto

Popularna Verdijeva opera Rigoleto, koja je izazvala veliko interesovanje domaće publike, biće prenošena, direktno iz Metropolitena, u bioskopu Cineplexx Delta City u Beogradu 16. februara od 19 časova.

Naslovnu ulogu izvodi srpski bariton Željko Lučić, koji je karijeru započeo u novosadskom Narodnom pozorištu, nakon čega počinje i njegov svetski uspon. U ostalim ulogama su Dijana Damrau kao Đilda, u ulozi vojvode od Mantove Pjotr Bečala, a Štefan Kocan je Sparafučile.

Novu postavku i adaptaciju Verdijevog Rigoleta predvodi dirigent u usponu Mikele Marioti. Reditelj je Majkl Majer, kome će ovo biti prvo pojavljivanje u Metropoliten operi. U Majerovoj viziji, radnja opere premešta se iz  srednjevekovne Italije u Las Vegas šezdesetih godina 20. veka.

- Pokušao sam da pronađem kontekst koji bi verno oslikao dekadenciju vojvodske palate čiji su protagonisti u neprestanoj potrazi za moći, novcem i lepotom, a Las Vegas šezdesetih je upravo takav svet. Imao je specifičnu energiju i stvari su u svakom trenutku vrlo lako mogle poći po zlu. Upravo se to događa u operi.- komentariše Majer.

Više informacija može se naći na veb adresi www.cineplexx.rs

makonda-tracker