Irski ples - Pokret, reč, slika

0
Trupa irskog plesa Erin's Fiddle nastupiće u Domu omladine 11. februara, a istog dana biće postavljena izložba crteža Dunje Trutin i fotografija različitih autora na temu irskog plesa

Svoj prvi veći nastup u 2013. godini trupa irskog plesa Erin’s Fiddle održaće u velikoj sali Doma omladine Beograd, u ponedeljak, 11. februara sa početkom u 20 časova. Te večeri ćete na sceni Doma omladine imati prilike da vidite jednočasovni nastup irskih plesača, a u holu će biti postavljena izložba crteža Dunje Trutin i fotografija različitih autora na temu irskog plesa. Izložbu je osmislila Arijana Obradović. Ulaznice su u prodaji preko EVENTIM mreže, po ceni od 150 dinara.

Trupa Erin's Fiddle nastala je 2006. i trenutno okuplja oko osamdeset plesača različitih uzrasta i plesnih nivoa, koji aktivno nastupaju širom zemlje i regiona. Kao svetski priznata plesna grupa takođe imaju pravo da učestvuju na međunarodnim takmičenjima u irskom plesu, na kojima su već pokazali zapažene uspehe. Jednom godišne organizuju velike celovečernje koncerte irskog plesa i muzike, koje poseti i do hiljadu gledalaca. Sarađuju sa mnogim plesačima, muzičarima i drugim umetnicima iz zemlje i inostranstva, a bili su domaćini nekima od najvećih imena u svetu irskog plesa, poput dugogodišnje solistkinje predstave Lord of the Dance, Bernadette Flynn. Erin’s Fiddle trenutno radi na pripremi potpuno nove predstave, koja se očekuje na proleće.

Teodora Ninić

makonda-tracker