Sloboda Mićalović i Lucija Šerbedžija u Plavom anđelu

0
Na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum na proleće će biti premijera melodrame Plavi anđeo, u kojoj glavne uloge tumače Sloboda Mićalović i Lucija Šerbedžija, kojoj će ovo biti prvi put da glumi u nekom beogradskom teatru.
Sloboda Mićalović i Lucija Šerbedžija, promo Madlenianum
Sloboda Mićalović i Lucija Šerbedžija, promo Madlenianum

Opera i teatar Madlenianum za sve posetioce priprema još jednu čuvenu ljubavnu priču. Melodrama Plavi andjeo predstavlja priču o ljubavi između gimnazijskog profesora Imanuela Rata i varietetske pevačice Lole. Zvezda lokala Plavi andjeo, Lola biva prva koja u profesoru Ratu prepozna pesničku dušu, a profesor Rat prvi je čovek koji u pevačici, koja prvenstveno prodaje gostima lokala svoje telo, vidi pravu umetnicu. Te dve umetničke duše spajaju se uz sva neodobravanja njihove okoline, ali ljubav koju dožive daje smisao njihovom postojanju, njihove dve usamljene duše nalaze svoje utočište i svoju sreću jedna u drugoj.

Uloge u ovoj predstavi tumače Sloboda Mićalović i Lucija Šerbedžija, koja će se prvi put špojaviti na beogradskim pozorišnim daskama. Njima se u ulozi profesora Rata pridružujue Feđa Stojanović, dok se u Plavom anđelu pojavljuju i mladi glumci Milan Marić, Ivan Zablaćanski i Andrej Pipović.

makonda-tracker