Predstave Indigo i Stena I Kotur na sceni DOB-a

0
Predstava Indigo biće prikazana u Velikojn sali Doma omladine Beograda 23. januara od 20h, dok će jedinstvena scenska postavka Stena i Kotur biti izvedena 30. januara od 20h u sali Amerikana.
Danica Maksimović i Marija Vicković, foto: Story arhiva
Danica Maksimović i Marija Vicković, foto: Story arhiva

Drama Indigo je priča o savremenom svetu žena, o ženi u savremenom svetu, o prodatom, izgubljenom, naizgled nadoknađenom, preplaćenom, precenjenom, izgubljenom i vraćenom, priča o svima nama čije granice otuđenosti čvrsto stoje na horizontu liberalnog kapitalizma. Duško Premović nas vešto vodi kroz likove čije sudbine deli veliki broj žena u savremenom društvu i ideja ovog teksta, pored etabliranja problema savremenog sistema, jeste da zapravo pokrene misao i prodrma kavez. Ovaj komad preveden je na engleski jezik, javno čitan u Americi, a svoje prvo izvođenje imao je na festivalu Grad teatar - Budva 2012. godine. Beogradska premijera održana je 25. septembra u Domu omladine. U predstavi igraju Danica MaksimovićMarija Vicković i Branislav Lečić.

Stena i kotur je jedinstvena scenska postavka, koja u sebi kombinuje elemente pozorišne predstave, stand up-a i koncerta. U predstavi učestvuje dvoje glumaca i trojica muzičara koji izvode živu muziku (Dušan Bezuha na gitari, Branko Isaković basista i Dejan Nikolić bubnjar). Glavni lik (Đavo, kog igra  Danijel Sič) nam priča istoriju rokenrola želeći da nas ubedi da odustanemo od života bez kreativnosti. U tome mu pomažu Mala (Jelena Gavrilović) i Bend Stena i kotur. Kroz predstavu saznajemo mnoštvo zanimljivih detalja iz istorije rokenrola i iz biografija muzičkih velikana i slušamo u originalnom izvođenju neke od najznačajnijih rokenrol pesama.

 

makonda-tracker