Berliozov ep Trojanci danas u Cineplexx-u

0
Opera Trojanci Hektora Berlioza prenosiće se direktno iz Metropolitena u bioskopu Cineplexx u Beogradu 5. januara, od 18 časova.

Ovu epsku priču o Trojanskom ratu na scenu je postavila rediteljka Frančeska Zambelo još 2003. godine, kada se njom i proslavila. Ove godine se opera vraća u Metropoliten. Orkestrom će dirigovati Fabio Luisi, koji je nedavno dirigovao i operom Aida, a koja se takođe prenosila u Cineplexx-u. Glavnu ulogu, Eneja, junaka koji napušta ruševine Troje i u potrazi za novim avanturama odlazi u Kartaginu, tumači mladi Brajan Imel, kome će ovo biti debi u Metropolitenu. Ulogu uklete trojanske proročice Kasandre reprizira Debora Vojt. Na sceni Metropolitena po prvi put se u ulozi Didone, nesrećne kraljice Kartagine, pojavljuje Suzan Grejam. 

     

Domaćin večeri, koji će pozdraviti bioskopsku publiku širom sveta i voditi intervjue između činova, biće mecosopran Džojs Didonato. Njeno opersko umeće domaća publika će moći  da vidi u Donicetijevoj operi Marija Stjuart, u kojoj igra naslovnu ulogu, a koja će se 19. januara prenositi u bioskopu Cineplexx.

makonda-tracker