Krcko Oraščić večeras u Pozorištu Duško Radović

1
Premijera predstave Krcko Oraščić zakazana je za četvrtak, 13. decembar u Pozorištu Duško Radović, sa početkom u 20 časova.
Foto: predstava, promo
Foto: predstava, promo

Režiju potpisuje Milena Pavlović, dok glavne uloge u predstavi tumače Jelena Ilić, Jovo Maksić, Bojan Lazarov, Jovana Cvetković i Marko Janketić.

Dvoje prijatelja, Marija i Filip, provode novogodišnje veče zajedno, nestrpljivo iščekujući poklone koje su im roditelji spremili. Od svih poklona Marijinu pažnju najviše zaokuplja Krcko Oraščić - krckalica za orahe s likom simpatičnog mladića. Kum Drozdić, Filipov otac, počinje deci da priča bajku o Kralju miševa i njegovom neprijateljstvu prema Krcku. Marija i Filip sami smišljaju nastavak bajke, i igrajući sve likove, izvode svojevrsnu predstavu u predstavi.

Krcko Oraščić uči nas da lepotu treba potražiti duboko u nama, i da spoljašnjost ume da bude varljiva, iako je u današnje vreme na visokoj ceni. Decu, a i odrasle, treba podsetiti koje su to prave vrednosti koje često zaboravljamo: prijateljstvo, skromnost, razumevanje, iskrenost, kao i na one jednostavne, male stvari koje život čine lepšim.

makonda-tracker