Glumice Olivera Vitorović i Branka Stojković na gostovanju u Rusiji

0
Bitef teatar i autorski projekat Branke Stojkovic i Olivere Vitorovic Ja i ti učestvovao je na međunarodnom pozorišnom festivalu Podmoskovske veceri 2012.
Olivera Vitorović i Branka Stojković, foto: Promo
Olivera Vitorović i Branka Stojković, foto: Promo

 

Na periferiji Moskve, u mestu Matiši, Rusija,  30. novembra završen je međunarodni pozorišni festival pod nazivom  Pomoskovske večeri.

Među učesnicima iz raznih krajeva Rusije našla se i pozorišna trupa iz Ukrajine, Danske, Irana i Srbije.  Prikazano ukupno petnaest  predstava   tokom sedam  dana festivala. Drugog dana festivala, na kamernoj sceni, pred prepunom salom odigrana je predstava Bitef teatra Ja i Ti. Brojna publika, uprkos nerazumevanju srpskog jezika, pomno je pratila tok predstave, i na kraju nagradila glumice dugotrajnim aplauzom, ali tu se nije zaustavila. Tokom sledećih dana festivala često su prepoznavali glumice u publici i zahvaljivali se na velikoj predstavi na maloj sceni.  Zvaničnu nagradu publike dobilo je pozorište Fest koje je i bilo domaćin festivala.

Nagrade žirija su poslate i u susedne ruske porajine ali i u Ukrajinu i Iran. Ekipa predstave Ja i Ti, autorke Branka Stojković i Olivera Viktorović-Đurašković dobile su specijalnu nagradu festivala koju dodeljuju kolege glumci za najbolja glumačka ostvarenja. Nakon nagrade usledili su i pozivi za gostovanja po Rusiji, ali i u Iranu i Ukrajini.  

makonda-tracker