Pozorišna predstava Reciklirani snovi 25. novembra u ApsArt pozorištu

0
Novo izvođenje predstave Reciklirani snovi po tekstu Bogdana Španjevića, održaće se u nedelju 25. novembra u 20h u ApsArt Pozorištu zajednice na Novom Beogradu.

Ovaj komad teatra senki, drevnog pozorišnog sredstva, priča futurističku antiutopijsku bajku o jednakosti, manipulaciji i otuđenju kroz ljubavnu pripovest dvoje tinejdžera. Priča je smeštena u veliki podeljeni grad čiji gornji i donji stanovnici više ne sanjaju, već kupuju, ne žive već preživljavaju. Ovaj komad je i satira koja prikazuje naličje borbe za vlast.

Reciklirani snovi je prva predstava u Srbiji u kojoj se pozorište senki koristi za kreiranje stripovskog sveta vrhunskih vizuelnih dometa, sa ukupno 58 lutaka i instrumentima/zvučnim instalacijama koji su izrađeni od otpada. Predstava je  namenjena publici od 7 – 77 godina.

Pozorište zajednice je prvo komšijsko pozorište u Beogradu koje stvaraju sami građani u saradnji sa različitim umetnicima.

Vizuelni identitet i lutke su radili Nebojša Petrović i Natalija Dabić - Grupa Ide, a originalnu muziku i songove komponovala je Suzana Sumrah. Režija Aleksandra Jelić.

makonda-tracker