Hit mjuzikl Rebeka premijerno 9. decembra u Madlenijanumu

2
U Madlenianumu su počele pripreme za premijeru mjuzikla Rebeka, hitmejkera, uglednog filmskog i pozorišnog kompozirota Silvestera Levaia čiji se mjuzikli izvode po celom svetu. Mesec dana pre brodvejske premijere zakazana je srpska premijera u Madlenianumu na

Muziku i orkestraciju napisao je Silvester Levai, libreto i stihove uradio je Majkl Kunc . Mjuzikl je inspisrisan poznatim romanom Dafne di Morije Rebeka.  Roman je širom sveta proslavio Alfred Hičkok snimivši istoimeni film, koji i danas smatramo remek delom svetske kinematografije.

Rebeka se postavlja kao spektakl koji naš Osnivač gospođa Madlena Zepter daruje Beogradu povodom jubilarne 15 sezone rada Opere i teatra Madlenianum.

Umetnička ekipa predvođena rediteljem Nebojšem Bradićem i dirigentom Đorđem Stankovićem dočaraće nam priču o bogatom Englezu Maksu de Vinteru i njegovoj novoj i mladoj supruzi, kao i Mrs. Denvers domaćici zamka  – gazdarici dvorca,  koje sve progoni duh Maksove prve supruge Rebeke u zloslutonom dvorcu Menderleju.

Posebno je značajna inovirana tehnologija koja će se koristiti u vizuelnoj opremi scene, a kao deo scenografije koristiće se i engleski nameštaj epohe, koji će, kao i kostimi, veoma doprineti likovnosti i sceničnosti dela.

Uloge tumače Ivan Bosiljčić, Katarina Gojković, Nataša Marković, Dejan Lutkić, Žarko Stepanov, Dušica Novaković,  Zoran Leković, Goran Daničić i dr, a od dve mlade, nežne heroine koje tumače mladu Mrs. De Vinter,  Branislave Podrumac i Snežane Jeremić očekujemo da postanu nove zvezde.

Svetsku premijeru mjuzikl Rebeka doživeo je 2004. u Tokiju, a 2006.  i evropsku premijeru u Beču. Rebeka je postavljena i u Budimpešti, Bukureštu, Finskoj, Švajcarskoj i Nemačkoj. Izvodi se na engleskom, japanskom, nemačkom jeziku. Eksluzivnost produkcije Madlenianuma je izvođenje na srpskom jeziku.

makonda-tracker