Vrhunski baletski izvođači sutra u Kombank Areni

0
St. Petersburg Festival Ballet sa predstavom Uspavana lepotica nastupiće u četvrtak, 8. novembra na teatarskoj sceni Kombank Arene.

Balet  St. Petersburga neguje tradiciju ruske škole klasičnog baleta. Elegancija, gracioznost, duh 21. veka, savršen ples i izvođenje u kombinaciji sa uzvišenom raskošću kostima i scene, čine ovaj balet drugačijim od ostalih.

U Beograd će doći 48 vodećih umetnika iz St. Petersburga i čuvenog UFA State Ballet Theater. Veza između ova dva baleta je više nego simbolična. UFA je jedan od najboljih ruskih baletskih pozorišta i nastavlja tradiciju St. Petersburškog baleta.

Prima balerine i baletani Suleymanova Guzel, Arkadis Zinovia, Gulsina Mavlukasova, dobitnice  mnogobrojnih međunarodnih nagrada, deo su trupe koju vodi umetnički direktor Teregulov Shamil koji je radio sa najslavnijim plesačima današnjice kao što su Roman Rikin i Natalia Sologub.

Ulaznice po cenama od 1900, 2400, 2900 i 3300 dinara u prodaji su na svim prodajnim mestima CS Eventima kao i na blagajnama: Kombank Arena, Bilet centar Beograda, Dom omladine, Ušće Shopping centar kao i putem sajtova: www.kombankarena.com, www.eventim.rs.

makonda-tracker