Predstava Indigo sutra u Domu omladine Beograda

0
Drama Indigo u režiji Branislava Lečića, a po tekstu Duška Premovića, biće izvedena u sredu 17. oktobra od 20h u Domu omladine Beograda.
Danica Maksimović, foto: Promo
Danica Maksimović, foto: Promo

U modernom društvu gde identitet nije ništa više do niz obavljenih zadataka, gde se stvari kategorišu površno i pojavno, dve žene, koje sede u zlatnom kavezu, ambiciozne, sposobne, moćne i uspešne kriju se iza ciljeva, interesa i ambicija.

Deleći radno mesto, naizgled dele i sudbinu. Drama Indigo je priča o savremenom svetu žena, o ženi u savremenom svetu, o prodatom, izgubljenom, naizgled nadoknađenom, preplaćenom, precenjenom, izgubljenom i vraćenom, priča o svima nama čije granice otuđenosti čvrsto stoje na horizontu liberalnog kapitalizma.

Duško Premović nas vešto vodi kroz likove čije sudbine deli veliki broj žena u savremenom društvu i ideja ovog teksta, pored etabliranja problema savremenog sistema, jeste da zapravo pokrene misao i prodrma kavez. Ovaj komad preveden je na engleski jezik, javno čitan u Americi, a svoje prvo izvođenje imao je na festivalu Grad teatar - Budva 2012. godine. Beogradska premijera održana je 25. septembra u Domu omladine. U predstavi igraju Danica Maksimović, Marija Vicković i Branislav Lečić, a cena karata je 1000 dinara.

makonda-tracker