Predstava Kukavičluk Olivera Frljića na 15. Bijenalu umetnosti u Pančevu

0
U okviru pozorišnog segmenta koji će se pod nazivom De/Re/Konstrukcija: Prostor, Vreme, Sećanje održati u Dvorani Kulturnog centra Pančeva od 7. septembra do 7. oktobra, biće izvedena i predstava Kukavičluk hrvatskog reditelja Olivera Frljića 18. septembra od

Selektor pozorišnog segmenta Jasmina Večanski odlučila se za predstavljanje dokumentarnog pozorišta, koje je poslednjih godina uspostavljeno kao karakterističan poligon istraživanja društvenih identiteta, granica, fikcija i načina na koji se oko činjeničkog jezgra grade fikcionalne ili ideološke ili fantazmatske predstave prošlosti ili savremenosti u odnosu na društvene antagonizme i konflikte. U okviru ovog programa biće izvedena intrigantna predstava Olivera Frljića Kukavičluk, Narodnog pozorišta iz Subotice.

- Jedan od paradoksa parlamentarne demokratije je da građani u trenutku kad delegiraju određenu političku opciju da donosi odluku za njih misle da su je delegirali i za to da snosi posledice ovih odluka. De facto i de iure, izlazak na izbore, poštovanje demokratske procedure, građane amnestira od odgovornosti – kaže Frljić.

TAGOVI: predstava123
makonda-tracker