Balet Praznik ljubavi predstavlja Srbiju u Kini

1
Na petoj nedelji Kineskog Međunarodnog Festivala omladine u trajanju od 22. avgusta do 7. septembra 2012. godine na poziv Međunarodne kulturne asocijacije Kine, Srbiju će predstaviti balet Praznik ljubavi u koreografiji i režiji Aleksandra Ilića po romanu Teod

Praznik ljubavi je finansiran od Sekretarijata za kulturu grada Beograda u koprodukciji sa Madlenianum Opera i teatrom, a premjerno je izveden 27, septembra 2011. godine na velikoj sceni Madlenianum opere i teatra. Madlenianum je ovim projektom otvorio vrata mladim stvaraocima Srbije, a poziv da gostuje u Kini dovoljno govori o uspehu samog baleta.

Autor Ilić kaže da je na realizaciji baleta radio veliki tim i to potpuno bez honorara, pored kompozitora Ivice Stjepanovića i Maje Glušace, na kompozicijama za predstavu su radili i Maja Klisinski, Marija Mijatović i Milica Mijatović. Od ostalih saradnika tu su i kostimograf Ida Ignjatović, a muzičku i video produkciju su potpisali Ilija Milošević, Ivana Todorović i Čedomir Radonjić.

- Veliki je kompliment predstavljati svoju zemlju na jednom ovakvom velikom festivalu. Balet Praznik ljubavi je univerzalna priča o ljubavi dvoje mladih u Beogradu. Ne samo da ćemo promovisati našu zemlju i srpsku kulturu u Kini već ćemo imati i prezentaciju Beograda kroz predstavu- jer se u jednom trenutku u predstavi pojavljuje video sa najlepšim delovima naše prestonice - kaže Ilić. 
U baletu Praznik ljubavi učestvuju: Tamara Ivanović, Ivana Kozomara, Ana Ivančević, Tijana Šebez, Smiljana Stokić, Emilija Tairova, Aleksandra Radonjić i MIlan Rus.

TAGOVI: balet123
makonda-tracker