Zabranjen unos fotoaparata na nastup Cirque du Soleil

0
Slavna svetska trupa sa predstavom Alegria nastupaće u Kombank Areni od 29. juna do 1. jula sa pet izvođenja.

Alegria, nazvana je po španskoj reči koja znači sreća, radost, razdraganost,  jedna je od tehnički najzahtevnijih predstava čuvene Cirque du Soleil.

Po prvi put je produkcija jedne predstave zatražila da se Arena kompletno zamrači. Pored rasvete i postavljanja crnih zavesa, zamračiće se i svetlosne kupole na krovu Arene. Takođe, skrećemo pažnju publici da je zbog bezbednosti izvođača na sceni, strogo zabranjeno unošenje fotoaparata kao i fotografisanje mobilnim telefonima. Fotoaparati će se oduzimati na ulazima dok će radnici obezbeđenja u sali upozoravati svakoga koga primeti da svetli mobilnim telefonom i drugim uređajima, da isti skloni. Numere koje izvode akrobate izuzetno su rizične i svako nepoznata svetlo može da ih dovede do  prekida koncentracije.

Impresivna scenografija, živi bend na sceni, raskošni kostimi i 55 akrobata koji vam svojim umećem oduzimaju dah, Alegria je ništa manje nego pravi spektakl. Ove godine predstava je obeležila 6000 izvođenje od kada postoji i 1000 izvođenje u koncepciji za arene.

Ispred Kombak Arene parkirana su 22 šlepera i trenutno se radi na postavljanju bine. Izvođači su od ponedeljka u Beogradu i uživaju u razgledanju grada. Na scenu izlaze u petak u prepodnevnim časovima kada im je zakazana proba. Jedan od vrednih pažnje je podatak da ovaj izuzetan tim tehničara za samo 3 i po sata razmontira scenu i spakuje sve u 22 prikolice. Iako su skoro svi delovi konstruisani od aluminijuma, bina i dalje teži impresivnih 36.250 kilograma, duga je 26 metara i široka 36.6 metara.

Predstava Alegria traje dva i po sata sa pauzom od 20 minuta i ima 10 numera. U jednoj od numera nazvanoj Ples sa vatrenim noževima učestvuju svetski šampioni u bacanju plamena Joseph Cadousteau i Micah Naruo koji su ovu laskavu titulu osvojili na svetskom šampionatu održanom pre mesec dana na Tahitiju. Tu su i Sinhronizovani trapez, ili snažna i napeta Nebesko vratilo, u kojoj smeli letači skaču u ruke artista-hvatača koji se ljuljaju na visini od preko 13 metara od nivoa bine. Vibrirajuća, ustreptala energija mladosti gotovo je opipljiva u tački Pokretne staze,  fantastičnoj kombinaciji sinhronizovane koreografije i skokova na sistemu trambulina, skrivenih u podu bine. U numeri pod nazivom Ruske šipke artisti lete kroz vazduh i prave spektakularna salta i okrete, završavajući na šipkama koje hvatači drže na svojim snažnim ramenima.

Predstave će se prikazivati u sledećim terminima:

Petak, 29. jun od 20 h

Subota, 30. jun od 16 h i 20 h

Nedelja, 1. jul od 13 h i 17 h

Ulaznice se mogu kupiti po cenama od 2900, 3500, 3900 i 5500 dinara.

makonda-tracker