Opera Aida sutra u bioskopima Cineplexx

0
Snimak Verdijeve opere u režiji fantastičnog Franka Zefirelija biće prikazan u bioskopima Cineplexx u Beogradu i Kragujevcu 6. juna u 19 časova.

Visoko kvalitetan snimak čuvene Verdijeve opere Aida, izvedene na sceni milanske Skale, biće prikazan 6. juna u 19 časova u bioskopima Cineplexx Delta City u Beogradu i Cineplexx Kragujevac Plaza

Ovo izvođenje je grandiozno i ekstravagantno viđenje poznatog italijanskog reditelja i scenografa Franka Zefirelija, a okupilo je više od 300 protagonista, pevača, glumaca i plesača. Na čelu sa Violetom Urmanom u ulozi Aide i Robertom Alanjom u ulozi Radamesa, ova operska postavka i Zefirelijevo scenografsko umeće izazvali su trinaestominutni aplauz na kraju prvog izvođenja u milanskoj Skali.

Aida, jedna od Verdijevih najpoznatijih opera svih vremena, naručena je kako bi ovekovečila slavu nekadašnjeg egipatskog kraljevstva. Ova opera, ispunjena političkim intrigama, ljubavlju, izdajom, strašću i osvetom oduševljava publiku mnogih generacija, još od prvog izvođenja u Kairu 1871. godine.

Opera Aida je pretposlednja u operskoj predsezoni bioskopa, koju će  4. jula zatvoriti takođe Verdijeva opera Nabuko, snimljena na sceni veronske Arene. U septembru su u bioskopima Cineplexx planirani direktni prenosi opera i baleta iz svetskih pozorišta.

makonda-tracker