Audicija za baletski studio Konstantina Kostjukova i Duške Dragičević

0
Baletski studio naših najeminentnijih baletskih umetnika Konstantina Kostjukova i Duške Dragičević, koji je prošle godine otvoren pri Centru lepih umetnosti Guarnerius, u sredu 13. juna u terminu od 16 do 19 časova održaće audiciju za prijem novih polaznika u
Konstantin Kostjukov
Konstantin Kostjukov

Baletski studio Kostjukov - Dragičević sa velikim uspehom radi od oktobra 2011. godine i predstavlja ostvarenje višegodišnje ideje Konstantina Kostjukova i Duške Dragičević da kao predavači, svoje izuzetno umeće, znanje i iskustvo prenesu budućim igračima. Pokretanje studija predstavlja i ispunjenje cilja Centra lepih umetnosti Guarnerius da umetnost baleta učiniti važnim segmentom svojih aktivnosti.

Sa željom da se pruži mogućnost za kompletno baletsko sazrevanje i edukaciju, pored rada sa decom uzrasta od 4 do 9 godina, aktivnosti baletskog studija uključuju i muške i ženske časove klasičnog baleta za uzrast VI, VII i VIII razreda baletske škole, kao i rad na programu ispita određene godine, pripremu za takmičenja, pripremu repertoara, časove za profesionalne baletske igrače i pripremu za audicije.

Kostjukov i Dragičevićeva su prvaci Narodnog pozorišta u Beogradu i dobitnici prestižnih svetskih i domaćih priznanja. Posle više od dve decenije vrhunske igračke karijere i šest godina provedenih na čelu Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, pedagoški rad je logičan nastavak baletske karijere umetnika svetske slave, Konstantina Kostjukova, koji između ostalog, poseduje i diplomu Fakulteta za koreografe i pedagoge u Kijevu.

 

makonda-tracker