JDP i Atelje 212 u humanitarnoj akciji fondacije Ana i Vlade Divac

0
Potpisivanjem sporazuma između Fondacije Ana i Vlade Divac, RTS-a i Visokog komesarijata UN-a za izbeglice, u martu ove godine pokrenuta je velika humanitarna akcija po nazivom Da svi pomognemo!. Ovoj akciji pridružila su se i i dva beogradska pozorišta, Jugos
Tako je moralo biti, JDP
Tako je moralo biti, JDP

Jugoslovensko Dramsko Pozorište i Fondacija JDP-a organizuju prodajnu izložbu likovnih umetnika čiji će radovi biti izloženi u foajeu JDP-a od 29. maja do 10. juna i predstavu Tako je moralo biti Branislava Nušića u režiji Egona Savina, koja je na repertoaru u utorak 5. juna. Prihod od izložbe i predstave biće usmereni u Fondaciju Ana i Vlade Divac. Izložbu će, u utorak 29. maja u 13 sati, otvoriti vršilac dužnosti direktora Jugoslovenskog dramskog pozorišta Tamara Vučković, zajedno sa bračnim parom Divac.

Pozorište Atelje 212 podržalo je akciju predstavom Džepovi puni kamenja, koja će beogradskoj publici biti prikazana u nedelju, 3. juna. Džepovi puni kamenja je priča o borbi dvojice mladića koji čekajući pravu priliku pokušavaju da promene svoje male i siromašne živote u nadi da će stvoriti nesto vredno i veliko.

Sav novac od predstava i prodajne izlozbe biće iskorišćeni za stambeno zbrinjavanje izbeglih i raseljenih lica u okviru kampanje. Akcija Da svi pomognemo! trajaće do avgusta, a prikupljenim sredstvima biće obezbeđen krov za neke od 2.500 raseljenih i izbeglih među kojima su i oni koji gotovo dve decenije žive u kolektivnim centrima u Srbiji.

 

 

makonda-tracker