Glumački bazar prikupio 29.000 za Svratište za decu ulice!

0
Glumci Novosadskog pozorišta organizovali su u sredu 28. decembra u holu pozorišta glumački second hand bazar na kojem je prikupljeno 29.000 dinara za Svratište za decu ulice.

Od 10 do 18 sati prodato je preko sto komada odece, obuce, nakita po ceni od 100 do 1500 dinara a po ceni od 50 dinara prodavalo se i kuvano vino koje je donirala vinarija Mačkov podrum. Sav prihod uručen je volonterima Svratišta odmah po zatvaranju bazara.
Bazar naslovljen Glumac+kupac=osmeh posetile su kolege iz drugih pozorišta, novinari i Novosađani koji su na ovaj način hteli da pomognu Svratištu za decu ulice kojem je namenjen ceo prihod prikupljen u ovoj akciji.

Garderoba koja nije prodata tokom bazara takođe je uručena volonterima Svratista, dok će deo muške garderobe naknadno biti odnesen Centru za beskućnike.

Ovoj akciji se tokom dana pridružila i firma Hungarikum iz Beograda koja uvozi mađarske proizvode kod nas. Oni su Svratištu za decu ulice doneli sireve, paštete, salame, kobasice i druge svoje proizvode.

Second hand bazar dogovoren je u saradnji sa koordinatorkom Svratišta Anitom Jakšić. Žiro račun Ekumenske humanitarne organizacije je

 

makonda-tracker