Don Paskvale ponovo u Narodnom pozorištu

0
Posle nekoliko godina pauze, opera Don Paskvale Gaetana Donicetija ponovo će biti uvrštena na repertoar Narodnog pozorišta, a obnova u režiji Saše Gabrića, zakazana je za subotu 17. decembra u 19 časova na Velikoj sceni.

Predstava, koja je premijerno izvedena 12. aprila 2008. godine, odiše jednim modernim, razigranim i veoma duhovitim tonom. Priču o bogatom i uobraženom starcu koga na prevaru ožene kako bi ga naučili pameti, Gabrić je smestio u današnje vreme, a uobraženog starca je pretvorio u uobraženog mladića. Don Paskvale je naslov koji publika uvek rado sluša i gleda, pevači se takmiče da savladaju teške i zahvalne uloge, a režiseri uporno pokušavaju da pronađu nove i originalne pristupe tom neuništivom delu praizvedenom 1843. godine u Parizu.

 

Solisti: Dragoljub Bajić (Don Paskvale), Sofija Pižurica (Norina), Dejan Maksimović (Ernesto), Nebojša Babić (prvi put u ulozi doktora Malatesta), Sveto Kastratović (Notar) i Vladimir Jovanović (Trubač). Dirigent je Zorica Mitev Vojnović, scenografiju je osmislio Boris Maksimović, kostime je uradila Marina Medenica, a koreografiju Isidora Stanišić.

Do kraja meseca, predstava će biti na repertoaru i 22. decembra.

makonda-tracker