Teatar fest u Rakovici

0
Mladi pozorišni festival Teatar fest koji se već četvrti put za redom održava u Centru za kulturu Rakovica pod sloganom Cela Srbija u Beogradu-ceo Beograd u Rakovici održaće se u periodu od 10. do 14. decembra

Pozorišni Festival Teatar fest je festival nagrađenih predstava sa raznih pozorišnih festivala profesionalnih pozorišta koji se održavaju na prostoru Republike Srbije u toku jedne kalendarske godine.

Festival  pruža mogućnost   beogradskoj  kulturnoj  javnosti da  na jednom mestu  vidi najbolje pozorišne predstave iz Srbije  što se pokazalo kao važan kulturni  događaj za sve ljubitelje i poštovaoce pozorišne umetnosti.

Potreba za organizacijom ovakvog pozorišnog festivala u Beogradu bazira se na činjenici da Beograd kao kulturna prestonica Srbije nema tako čestu  priliku da vidi pozorišne predstave iz Srbije, jer su ta gostovanja neorganizovana i uglavnom zavise od slobodnih termina u beogradskim pozorištima, tako da ta retka gostovanja uvek izazivaju veliko interesovanje beogradske publike.

makonda-tracker