Silvi Gilem u Beogradu

0
Kao uvertira u sledeće izdanje Beogradskog festivala igre, u Beograd dolazi najznačajnija francuska baletska diva i jedna od najznačajnijih baletskih zvezda današnjice Silvi Gilem

Zajedno sa koreografom i igračem Akramom Kanom, na muziku živog orkestra, Silvi Gilem će nastupiti u kultnoj produkciji Teatra Sadlers Vels iz Londona - Sveta čudovišta. Predstave su zakazane za 28. i 29. mart 2012. godine u Operi Madlenianum.

Zbog velikog interesovanja publike iz regiona i inostranstva, karte po pretprodajnoj ceni (u ograničenom broju), od 1900 i 2200 dinara mogu se već kupiti na blagajni Opere Madlenijanum u Zemunu. Inače, termin Sveta čudovišta (sakralni monstrumi) pojavio se u Francuskoj u XIX veku, kao nadimak za velike pozorišne zvezde poput Sare Bernar. Njime se označavala pozicija kakvu su imale ikone tadašnjeg umetničkog sveta, kojima bi publika i štampa već dodelili božanski status. List Sandej tajms napisao je da je ovo delo inventivno, zahtevno, spakovano sa svim emotivnim različitostima.

makonda-tracker