Maraton smeha u Domu omladine

0
Prvi festival stand up komedije u Srbiji StandUpFest, kao i takmičenje novih talenata biće održani 14. do 16. oktobra u Domu omladine Beograda i klubu BlowUp bar

StandUpFest okupiće od 14 -16. oktobra u Domu omladine najbolje stand up komičare iz čitavog regiona: Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Prva dva festivalska dana, 14. i 15. oktobra, publiku će zabavljati čak 20 stand up komičara iz eks-yu regiona. Voditelj programa prvog dana festivala je komičar Srđan Dinčić, a druge večeri publiku će kroz program voditi (i zasmejavati) Peđa Bajović. Publiku će zabavljati iskusni izvođači. Prvog dana StandUpFesta, 14. oktobra, na scenu izlaze: Tadej Toš (SLO), Domagoj Pintarić (HR), Perica Jerković (SLO/BIH), Srđan Jovanović (SRB), Nikola Todoroski (MK), Marijan Gorgijevski (MK), Jure Murko (SLO), Mariana Aranđelović (SRB) i Nesha Bridges (SRB). Sutradan, 15. oktobra posetioce Doma omladine zasmejavaće još deset stand up komičarki i komičara: Andrea Andrassy (HR), Marina Orsag (HR), Lucija Ćirović (SLO), Vlatko Štampar (HR), Aleks Curać Šarić(HR), Tin Vodopivec (SLO), Peđa Bajović (HR/BIH/SRB/CG), Nikola Silić (SRB), Aleksandar Perišić (SRB) i Srđan Dinčić (SRB).

U okviru programa StandUpFesta, 15. oktobra od 17 h u klubu Blowup bar, održaće se projekcija autobiografskog dokumentarnog filma o životu stand up komičara Godina, jedinstven filmski eksperiment na ovim prostorima. Godinu dana života komičara u sat i po vremena filma - ubedljivo, iz prve ruke. Film Godina prikazuje život Perice Jerkovića, slovenačkog stand up komičara bosanskog porekla, koji je u razdoblju od godinu dana snimao svet oko sebe: slovenačku stand-up scenu koja se rapidno razvija, njen kontakt sa estradom, nastanak ex-yu stand-up scene, izlete hrvatsko-slovenačke ekspedicije komičara u engleske stand-up klubove, biciklističke avanture po Rumuniji. Ovaj film je ubedljivo svedočastvo o prijateljstvima i trvenjima komičara, ali i priča o ličnim uspesima i padovima autora, njegovim intimnim radostima i razočarenjima. Oko kamere beleži sve ono što se inače vešto skriva od gledalaca. Bez hronološkog ređanja događaja i bez pouke na kraju.

Poslednje veče festivala, 16. oktobra, rezervisano je za takmičenje novih talenata stand up komedije. Publika i žiri (javne ličnosti iz pozorišne umetnosti, filma, televizije itd., a čiji opus ima dodirne tačke sa humorom i komedijom) odlučiće o pobedniku koji dobija priliku za profesionalne nastupe u organizaciji Standup.rs. Voditelj programa je Srđan Jovanović.

Cena ulaznice za jedan dan je 400 dinara, dok je komplet ulaznica za sva tri dana 1.000 dinara.

makonda-tracker