Svetska perkusionisticka atrakcija Percossa u Beogradu

0
Virtuozi iz Holandije koji će vas razgaliti i nasmejati do suza, perkusionisti i zabavljači Percossa, po prvi put nastupiće u Beogradu 30. septembra i 1. oktobra u Domu sindikata

Svetska senzacija Percossa nastala je krajem 80-ih izvodeći muzičke performanse po ulicama južne Francuske, dovijajući se na razne načine kako bi privukli pažnju prolaznika. Nema sumnje da duh i priroda uličnog sviranja i dalje inspirišu članove Percosse da zabavljaju ljude, i učvršćuju njihovu posvećenost umetničkim inovacijama. 

Ta nezaobilazna raznovrsnost i instinkt za muzički teatar jesu upravo ono što definiše grupu. Godine 1998. Percossa je prenela svo svoje muzičko i teatarsko umeće u pozorišta.

Grupu Percossa čine četvorica profesora univerziteta koja, pored udaraljki, ritam i muziku proizvode služeći se svojim telima i predmetima iz svakodnevnog života na originalan i duhovit način i uz zapanjujuću tehničku virtuoznost.

Njihova ogromna kreativnost ogleda se u savršenom povezivanju muzike, pozorišta, igri senki, magije, akrobatike, pantomime, cirkusa, stepovanja i stand-up komedije koja impresionira sve generacije. Ovde nisu bitne reči nego pokreti. Oni su pozorište bez reči i vode vas kroz različite muzičke pravce. Čućete uzbudljive afričke ritmove, australijsku tradicionalnu muziku, strastvene latinske zvuke i posmatrati duhovite interpretacije koje će vas nasmejati do suza.

Nezaustavljiva bujica hitova, pronicljivog humora i akrobatskih tačaka upakovanih u pozorišni nastup prosto je nestvarna. Ovim momcima perkusije nisu cilj već sredstvo da se podstakne mašta, a svet koji stvaraju u svojim predstavama vrlo je šarolik.  

Na pitanje gde pronalaze inspiraciju kažu: Šta nas inspiriše? Svet perkusija, i zapadni i etnički. Muzika, ples, pozorište, umetnost, cirkus, različite predstave. Sve što se kreće, što nas zadivljuje, uzbuđuje, pokreće, od čega nam se koža naježi.

Članovi Percossa (René Spierings, Janwillem is derPoll, Niels has Hoorn, Eric Robillard) komponovali su muziku za 11 plesnih trupa u sedam zemalja i predaju na nekoliko konzervatorijuma u Holandiji.

U Beograd dolaze sa najnovijom predstavom, šestom po redu The Rebels of Rhythm sa kojom su već nastupili u preko 20 gradova.

Ne propustite događaj za koji se svuda u svetu uvek traži karta više.


makonda-tracker