Praznik ljubavi u Madlenianumu

0
Premijera baleta Aleksandra Ilića Praznik ljubavi biće održana u utorak 27. septembra od 19 časova i trideset minuta na Velikoj sceni teatra Madlenianum

Balet Praznik ljubavi inspirisan je romanom Teodore Sujić Capsella bursa pastoris koji se, posle dugotrajnih koreografskih istraživanja, nametnuo kao nezaobilazna i večita ljubavna poema. Proleće, ljubav, dvoje mladih, tema je beskonačnih mogućnosti.

Produkciju ovog baleta potpuno je finansirao grad Beograd i ovo je prvi put da se na sceni Madlenianuma izvodi produkcija grada Beograda.

Priroda svakog ljudskog bića je da voli, pati i traži svoj put. Kad se prošlost ne zaboravi, kada prošlost postane uspomena, sve što se zbilo dobija pravu vrednost. Ljutnja postaje praštanje, patnja tiha seta, zaljubljenost zahvalnost, a ljubav prijateljstvo.

Aleksandar Ilić, koreograf, debitovao je 1999. na Festivalu koreografskih minijatura u Beogradu. Premijerno postavio balete Viva la vida u Narodnom pozorištu u Beogradu, Lisabonsku priču i specijalnu predstavu za kućne ljubimce Voljen. Autor je knjige Praznik srca.

Osim Aleksandra Ilića kao koreografa, za nastanak baleta Praznik ljubavi zaslužni su i asistent koreografa Ivana Kozomara, kompozitori Ivica Stjepanović i Nevena Glušica, kostimograf Ida Ignjatović, pijanistkinja Emilija Tairova, vokali Maja Klisinski, Marija Mijatović i Jelena Ilić, muzički saradnik Ilija Milošević, video producent Ivana Todorović i video montažer Čedomir Radonjić.

Igrači: Milica Bezmarević, Olga Olćan, Ana Ivančević, Smiljana Stokić, Miloš Marijan, Tijana Šebez i Nina Raca u ulozi devojčice.

makonda-tracker