Gorica Popović otvara Tvrđava teatar

0
Pozorišni festival Tvrđava teatar otvara se večeras u 21 sat predstavom Viseći snovi na Balkanu - Kao Ikar, trupe Flaying Poeple (Motus Modules) iz Strazbura

Predstava je nastala u kooprodukciji Motus Modules teatra i festivala Tvrđava teatar koji će otvoriti glumica i član saveta festivala Gorica Popović.

Motus Modules osnovala je 2001. godine Brižit Morel, plesačica i koreograf, i Ives Moroti, tehničar i građevinski inženjer. Nakon što je radila kao plesačica i koreograf, Brižit Morel se prvi put oprobala u plesu u vazduhu sa grupom Les Elastonautes i shvatila da je pravo zadovoljstvo raditi u vazduhu.

Nakon što je nekoliko godina radila sa grupom Les Elastonautes, ona i Ives Moroti, u to vreme tehničar u grupi, odlučili su da osnuju svoju grupu kako bi oformili svoj lični pečat i pristup i istražili mogućnosti koje pruža bestežinski ples, kako bi osmislili duže i sveobuhvatnije sekvence u vazduhu i koreografiju ni na nebu ni na zemlji, gde sam prostor dovodi do boljeg dijaloga.

Grupu čine profesionalni plesači, koreografi i tehničari koji su nastupali na raznim mestima, a ovaj kreativni tim bavi se različitim umetničkim žanrovima i izrazima.

Više informacija o programu festivala i učesnicima na: www.tvrdjavateatar.rs

makonda-tracker