Mjuzikl Maratonci trče počasni krug oduševio publiku u Opatiji

0
Mjuzikl Pozorišta na Terazijama Maratonci trče počasni krug, u režiji Kokana Mladenovića, gostovao je na Opatija Musical Festivalu, i dobio sjajne kritike u hrvatskim medijima

Hrvatski mediji bili su veoma zainteresovani za gostovanje predstave Pozorišta na Terazijama, a njihova radoznalost je ponajviše bila fokusirana na to kako i koliko je komad adaptiran u žanr mjuzikla.

V.D. ravnateljica Festivala Opatija Zlata Torbarina izjavila je da gde god bi se pojavila da najavi ovo gostovanje, bile su rasprave oko toga ko je koga tumačio u poznatom filmu i šta očekuju od mjuzikla i nove glumačke podele. Predstava je, rekla je ona, unapred ocenjena kao in događaj ovogodišnjeg leta u Opatiji.

Direktor marketinga Kazališta Komedija Tedi Lušetić i inicijator osnivanja Opatija musical festivala okarakterisao je Pozorište na Terazijama izvanrednim teatrom i izrazio želju o potencijalnoj zajedničkoj saradnji i radu na mjuziklu koji bi premijeru imao upravo na ovom festivalu.

 Novi list“je objavio da su najzabavniji pogrebnici na Balkanu (pa i šire)- obitelj Topalović stigli u Opatiju i da je ovaj mjuzikl izveden na zadovoljstvo više od tisuću i petsto gledatelja kojima osmjeh nije silazio s usana tijekom puna tri sata predstave.

- Kad je Brodvej upoznao Balkan – tako bi se mogla opisati sinoćnja izvedba mjuzikla Maratonci trče počasni krug na opatijskoj Ljetnoj pozornici, koja je spojila visoke plesne i glazbene produkcijske standarde najpoznatije svjetske kazališne meke i opori crni humor zahvaljujući kojem je poznato djelo Dušana Kovačevića, kroz dramu, film,  a sada i mjuzikl, zaživjelo kao integralni dio kolektivne memorije ovih prostora - piše liburnija.net.

 

makonda-tracker