Poslednja šansa na Gardošu

0
Monodrama Poslednja šansa po tekstu Mirjane Bobić Mojsilović, u kojoj igra Suzana Petričević, gostovaće na letnjoj sceni Gardoš u četrvtak 15. jula, u okviru zvaničnog programa manifestacije Leto na Gardošu 2011

Predstava Poslednja šansa imala je veliki uspeh u protekloj sezoni i veliki broj igranja, uvek pune sale a publika je dugotrajnim aplauzom nagrađivala sjajno igranje Suzane Petričević. Ove činjenice potkrepljuje i podatak da je predstava pobedila na dva festivala, na Međunarodnom festival monodrame i pantomime u Zemunu i na Međunarodnom festivalu u Istočnom Sarajevu.

Poslednja šansa je najuspešnija monodrama u sezoni 2010/2011. i trenutno jedina monodrama za kojom vlada veliko interesovanje a koja se izvodi na redovnom repertoaru u Beogradu.

Goca Lukić, frizerka iz okoline Beograda, tipičan je rob televizije. Posle mnogo pokušaja, napokon uspeva da uđe u rijaliti šou program Tražim muža. Televizija se ispostavlja kao poslednja šansa za običnog, malog čoveka i njegovu želju da korenito promeni sopstveni život.

Drama sa smejanjem i pevanjem Poslednja šansa istovremeno je i priča o Velikom bratu koji upravlja našim životima. To je priča o svetu zabave danas, o rejtinzima i gledanosti kao jednom merilu uspeha. To je, takođe, i priča o našim posrnućima i uzletima, te, nadasve, o lakoći sa kojom smo spremni da prihvatimo naredbe svevidećeg oka Vrhovnog kontrolora, kako bi smo ostali u igri. Poslednja šansa priča priču o rijaliti televiziji, sredstvima rijaliti pozorišta.

Pogledajte inserte iz monodrama Poslednja šansa:

makonda-tracker