Balkanska odiseja u Smederevskoj tvrđavi

0
Balkanska odiseja naziv je turneje nacionalnog ansambla Kolo, u okviru koje će u petak, 15. jula od 20 časova biti održan koncert u Smederevskoj tvrđavi. Ulaz je slobodan

Posle senzacionalnog nastupa Beogradske filharmonije za Svetski dan muzike pred više od dve hiljade žitelja Smedereva i gostiju iz drugih gradova, prostor Malog grada Smederevske tvrđave biće ponovo pozornica najboljih umetnika svog vremena. Balkanska odiseja naziv je turneje nacionalnog ansambla Kolo, u okviru koje će će biti održan koncert i u ovom velelepnom gradu na obali Dunava.

U programu će učestvovati više od 60 umetnika igrača-pevača i narodni orkestar. Na repertoaru koncerta poetičnog naziva Kolo duša Srbije nalaze se koreografije, pesme i melodije iz gotovo svih krajeva Srbije: vlaške igre, đurđevdanski običaji iz Podgrmečja, trojno čobansko nadigravanje iz Istočne Srbije, igre iz Biničke Morave, Vranjanska svita, splet pesama Mozaik, pesma Gde si bilo, jare moje, splet narodnih melodija Od kada mi frula ne zvoni i dr. Nacionalni ansambl Kolo igrom, pesmom i muzikom profesionalno izvodi i dočarava raznovrsnu i bogatu srpsku tradicionalnu umetnost, raskoš i lepotu originalnih kostima i visok stepen muziciranja narodnog orkestra.

Mesec dana nakon ovog koncerta, od 11. do 20. avgusta - cela Smederevska tvrđava i nebo iznad nje biće velika pozornica za najbolje srpske i evropske pozorišne umetnike na trećem Tvrđava teatru.

makonda-tracker