legendarni sartrov komad

ŽIVOT, SMRT, BLUD I RAZVRAT: Predstava "Iza zatvorenih vrata" ledi KRV U ŽILAMA!

0

Reditelj Milan Kovačević donosi snažnu priču o životima svih nas – o empatiji, razvratu, bludničenju, ubistvima, ljubavi, izdaji, kukavičluku, seksualnosti i spoznaji.

foto: promo
foto: promo

Šta se dešava kada se vrata zatvore? Znamo li upopšte ljude sa kojima provodimo život? Ko smo mi? Ko su oni? Lica šizofrenije? Predstava koja ledi krv u žilama, izaziva provokaciju kod gledaoca, soli um i blati ego.

 

foto: promo

Svaki naš pogrešan postupak će u budućnosti doneti ono što je pre toga učinjeno. Često u ludosti života mislimo da je sve prihvatljivo i svaka naša misao grešna ima svoj kraj poguban za nas.

 

foto: promo

O tome govori jedan od otaca egzistencijalizma, veliki Žan Pol Sartr, čije je čuveno dramsko delo, predstava "Iza zatvorenih vrata" u Srbiji prvi put izvedena 1966. sa neverovatnom glumačkom postavom – Ines je igrala Marija Crnobori, Estelu Olga Spiridonović, a Garsena veliki Marijan Lovrić, a reditelj predstave je bio čuveni Branko Pleša.

 

foto: promo

A sada na daskama koje život znače uzavrelu žar i emociju donose nakon 60 godina Aleksandar Lazić u ulozi Garsena, izdajnika koji je tukao svoju ženu, Jelica Kovačević u ulozi Ines, lezbejke i ubice koja je ubila svoju ženu i Jelena Velkovski u ulozi Estele - ljubavnice i čedomorke, dok režiju potpisuje Milan Kovačević.

 

Predstava “Iza zatvorenih vrata“ od kraja januara do sredine februara iduće godine obići će brojne gradove u Srbiji - Kruševac, Šabac, Novi Sad, Pančevo, Beograd...

1 / 9 Foto: promo

 

 

 

makonda-tracker