Ritmovi u nama u Rexu

0
U okviru manifestacije Ženski dan, koja će biti održana u prostorijama Kulturnog centra Rex u subotu 25. juna od 15 do 18h, biće predstavljena radionica Ritmovi u nama

Radionica Ritmovi u nama bazirana je na delovima plemenskih ritualnih tradicija koje kombinuju pokret, glas i zvuk kao modele za grupno izvođenje. Indijanska Mapucho i meksička/majanska Tsutsil ritmika predstavlja model za uključivanje pokreta i glasa u prethodno definisanu instrumentalnu podlogu. Minimalistička upotreba perkusionih instrumenata u ovoj radionici služi za uritmljavanje učesnica.

Ova radionica učesnicima pruža mogućnost za opuštanje na jedan nesvakidašnji način i da sebi poklone sopstvene ritmove koje možda uz muziku koju slušaju, instrumente koje sviraju ili uz ples koji plešu, nisu do sada osećali, niti znali da imaju.

Radionicu vodi Biljana Stanković - Lori - radikalna feministička aktivistkinja koja živi i radi u Novom Sadu. Koordinatorka je Novosadske lezbejske organizacije i aktivistička glumica u dva feministička teatra FENS iz Novog Sada i ACT women u Beogradu.

Za učešće u radionici potrebno je poneti udobnu odeću i obuću i neku šerpicu i varjaču.

makonda-tracker