Jalta, Jalta, raspevani mjuzikl sutra uz Ateljeu 212

0
Mjuzikl Jalta, Jalta poznatih autora M.Grgića i A.Kabilja, u adaptaciji Leonore Surian, glumice HNK Ivana pl. Zajca, izvešće 22. juna u Ateljeu 212 raspevana porodica Surian. Uz Leonoru nastupaju i njen otac, poznati operski pevač Đorđo Surian i njena dva mla

Tata Đorđo Surian školovao se u milanskoj Skali, odakle je krenula njegova internacionalna karijera koja traje 30 godina, a nastupao je na svim svetskim pozornicama, s najpoznatijim operskim pevačima, kao što su Monserat Kabalje, Plasido Domingo, Katija Ričarelli.

Sinovi, Stefano i Đorđo mlađi školovani su i perspektivni mladi umetnici, i svi zajedno s Leonorom čine odličnu celinu, tako da cela priča o izvođačima stane u poruku Ona, tata i dva brata. Jalta, Jalta je praizvedena 28. decembra 1971. godine, dakle pred punih 29 godina, a do dana današnjeg nenadmašan šarm muzike Alfija Kabilja i ovog mjuzikla osvaja svojim optimizmom i lepotom songova.

Leonora je već pre pet godina maestralno odigrala ulogu Nine Filipovne u riječkoj Jalti, Jalti i svakako će biti zanimljivo videti njenu sadašnju Ninu. Koliko je dobra u toj ulozi pokazuje i podatak, da je 2006. godine bila nominovana za Nagradu hrvatskog glumišta.

 Režiju i koreografiju potpisuje Mojca Horvat, a predstava ima čak dve premijere - u Opatiji 21. novembra, u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner i 23. novembra u Zagrebu, u maloj dvorani Vatroslav Lisinski.

makonda-tracker