Hipermenzija ponovo u Bitefu

0
Predstava Hipermnezija mlade sarajevske rediteljke Selme Spahić, koja je premijerno prikazana 7. maja u okviru festivala Dani Sarajeva, zbog velikog interesavanja publike biće ponovo na daskama Bitefa 17, 19 i 20. juna

Zbog postignutog uspeha predstava Hipermnezija, u koprodukciji Bitef teatra i Heartefact fonda, naći će se na redovnom repertoaru ovog pozorišta od jeseni. Hipermnezija je ambiciozni regionalni produkcijski projekat, u okviru kojeg Selma Spahić eksperimentiše sa biografijama glumaca, u nameri da od njih napravi jedinstvenu pozorišnu priču o prećutanom procesu odrastanja, u okviru porodice i u odnosima sa roditeljima.

Predstava je pravi primer dokumentarnog pozorišta. Glumci prave pozorišni materijal od događaja iz sopstvenih života koji su presudno uticali na formiranje njihovog identiteta, istovremeno sklapajući univerzalnu priču o odrastanju na prostorima Balkana, na koje utiču i traumatična ratna i politička dešavanja.

Akteri predstave Hipermnezija su osmoro mladih glumaca iz Sarajeva, Beograda i Prištine: Ermin Bravo, Jelena Ćuruvija Đurica, Maja Izetbegović, Tamara Krcunović, Damir Kustura, Sanin Milavić, Milica Stefanovic, Alban Ukaj, koji  iznose sećanja na traumatska iskustva iz vremena kada su bili sasvim mladi, a rat, u kome se raspadala njihova zemlja, besneo oko njih.

makonda-tracker