Gipsy Roma Urban Balkan Beats u Bitefu

2
Mjuzikl GRUBB (Gipsy Roma Urban Balkan Beats) biće izveden 30. maja u Bitefu, a pretpremijera ovog nesvakidašnjeg događaja će biti održana dan ranije, 29. maja od 20 časova

Nakon ogromnog uspeha u celoj istočnoj Evropi, a pre odlaska na nastup u London i na Džez festival u Montreal, GRUBB će, po prvi put, nastupati sa svojom uzbudljivom predstavom u Beogradu. GRUBB je kolektiv mladih Roma, od 14 do 18 godina, i međunarodnih umetnika. Nude moderan pristup tradicionalnoj muzici njihovih romskih korena, dodajući igru, magiju i fotografiju kako bi se dobilo izuzetno i nezaboravno pozorišno iskustvo.

Kombinujući muzičku smešu savremenog hip hopa, densa i popa sa istorijskom muzikom njihovih predaka, GRUBB, u kome nastupa 25 izvođača, uključujući i duvački orkestar, repere, igrače i pevače, povezuje romsku tradiciju i novi milenijum. Muzika je, međutim, samo kulisa jedne duboke i potresne priče o njihovim životima koja seže od univerzalnih tema prvih ljubavi i prijateljstava do borbi koje su jedinstvene za romski narod.

 

makonda-tracker