Izvedena Nušićeva Protekcija u Progaru

0
Treća sezona Bojčinskog kulturnog leta nastavljena je proteklog vikenda u Progaru diplomskom pozorišnom predstavom studenata glume iz Beograda, Protekcijom od Branislava Nušića

Reditelj predstave je jedan od bardova pozorišne scene, Ivan Bekjarev, koji je bio i u ulozi profesora.
- Smatram da je ovo poseban ispit za moje studente, koji su na ovoj predstavi pre par dana diplomirali, zato što im je ovo prvi put da glume na otvorenoj sceni, ali mislim da im neće biti suviše teško jer se nalaze na velelepnoj letnjoj pozornici okruženi divnom Bojčinskom šumom - rekao je Bekjarev.

U ovoj Nušićevoj komediji nalazimo izvesne epizodične satiričke scene, ali su one podređene kovitlacu vodviljske igre koja stremi operetskom završetku. Uvek aktuelan društveni i politički problem protekcije ovde je dobio izuzetno zabavne kombinacije raznim veselim situacijama. Očekivani interesi i neočekivani pokreti, očekivani pokreti i neoč-kivani interesi stvaraju vrtešku uzbudljivih smešnih scena. To je racionalno buržoasko pozorište, zabavljačko i melodramatično, ali i toliko ispunjeno smehom da nehotično šeretski preti da se razlije preko tih nekih tradicionalističkih granica.
Predstava je izvedena na pred prepunim auditorijumom koji je burno pozdravio sve glumce na kraju izvođenja a tražilo se mesto više.

U subotu 21. maja tamo će nastupiti Kulturno-umetničko društvo Srem Jakovo, na koncertu narodnih igara i pesama, a u nedelju 22. maja Eho odiseja, vokalni ansambl koji izvodi svetske muzičke teme na devet jezika. Svi programi počinju u 19:30 časova, a ulaz je besplatan.

 

makonda-tracker